Добра новина навръх Гергьовден в Стамболийски - започна ремонтът на всички паркове

Автор: Plovdiv Now 7053
Добра новина навръх Гергьовден в Стамболийски - започна ремонтът на всички паркове

"Днес честваме Деня на храбростта и празника на Българската армия, но днес е и един от най-светлите християнски празници - Гергьовден! Позволете ми да пожелая на всички здраве, благоденствие и много лично щастие! Честито на всички именици!" казва кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев навръх Гергьовден и празника на Българската армия.

Градоначалникът използва повода, за да зарадва съгражданите си с една добра новина. Започна ремонтът на всички паркове на територията на общината. Стартът е от южната част на град Стамболийски, но работата тече в пет парка едновременно-  в кв. 69, където ще има нови алеи, тенис маса, беседка, кошчета за смет и ново озеленяване; в кв. 79 - в него ще бъде реновирана съществуващата метална пергола, ще има детска площадка с люлка, пързалка и въртележка, декоративна детска къщичка, пясъчник, две беседки, пейки и нови алеи.

Работи се и в парка в кв. 80, където ще има девет пейки, алеи, паркинг за велосипедисти и площадка за кучета, която ще бъде оградена с мрежа. Следващият парк е в кв. 80А - тук по проект ще има детска площадка с комбинирано съоръжение за игри на децата, пейки и кошчета за смет, алеи, правоъгълна беседка, фитнес уреди, тенис маса. В парка в кв. 92А също ще има детска площадка с люлки и въртележка, ще има шестоъгълна беседка, пейки и нови алеи.

"Във всички паркове, където е необходимо, ще има ново озеленяване, а там където са детските площадки и уредите за спорт, настилката ще е ударопоглъщаща. По този начин ще бъдат реновирани всички паркове в града и в четирите села, които са 23 на брой или общо 93 000 кв. м. в Стамболийски и 47 000 кв. м. в четирите населени места", разказва кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина