До дни започва работата по централния парк в Ново село

Автор: Plovdiv Now 8600
До дни започва работата по централния парк в Ново село

До дни дни започва работата по централния парк в Ново село, община Стамболийски, където вече е ремонтирано читалището.

Планирано е да се обнови цялото площадно пространство на селото, в парка ще се допълни съществуващата детска площадка с нови катерушки и люлки, ще се изгради фитнес на открито, още една беседка, нови пейки и осветление.

В момента се почиства една пустееща алея, по нея до няколко дни ще има ново залесяване и облагородяване с тревна площ, с нови пейки. Ще бъде изградена и поливна система, както в парка с тази алея, така и в още три парка в Ново село. Всички те се предвижда да бъдат основно ремонтирани през следващата пролет. 

"Това са приоритетите за Ново село, за които обаче се искат много средства и време. Това са приоритети и за останалите села на територията на общината, за които ще търсим средства по европрограмите или като правителствена помощ, защото наистина става дума за милиони левове, които са непосилни за бюджета на общината. В Ново село първо ще започнем с канализацията, а после с инфраструктурата. Първо проектиране, а след това и изграждане на канализацията, които са все скъпи дейности. Това обаче не означава, че ще спрем да работим. Напротив – ще отделяме, колкото може от общинския бюджет, за да продължим да облагородяваме и селата", казва кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина