Дилър пласира пред училище в Стамболийски, пари и злато задигнаха в Кричим

Автор: Plovdiv Now 28398
Дилър пласира пред училище в Стамболийски, пари и злато задигнаха в Кричим

Задържан е бил младеж за притежание и пласиране на наркотици в Стамболийски. На 14 януари, в около 14.30 часа, при извършване на обход автопатрул е забелязал Марцедес с пазарджишка регистрация, паркиран в близост до СОУ «П.Р.Славейков». В автомобила е седял 22-годишен младеж от село Алеко Константиново.

Униформените са открили и иззели 5 дози синтетичен наркотик. Експертната справка е установила високорисково вещество, подобно на амфетамин.

Автомобилът, в който се е намирал младият мъж, е собственост на неговия баща. Младежът е възнамерявал да продава дрогата на ученици. Допълнителна проверка е показала, че момчето е в изпитателан срок заради предишно престъпление - шофиране след употреба на алкохол през 2017 година.

Образувано е бързо производство за извършено престъпление по Наказателния кодекс. Материалите са докладвани на Районната прокуратура.

Златни бижута и пари пък са били откраднати от павилион в град Кричим, а криминалисти от РУ Стамболийски са установили извършителите в рамките на едно денонощие.  

Оказало се е, че това са 30-годишен криминално проявен и 14-годишен тийнейджър, които са направили пълни самопризнания. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина