Децата на Стамболийски обраха медалите на морските фестивали СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 14317
Децата на Стамболийски обраха медалите на морските фестивали СНИМКИ

Децата от Стамболийски отново дадоха повод за гордост заради своя талант и постижения. Школите към Общинския център за работа с деца се завърнаха с медали и награди от традиционните морски фестивали, в които участват всяка година.

Пет първи и две втори места в различните стилове спечелиха по време на Международния танцов фестивал „Храмът на Кибела” във Варна момичетата от школата по балет при ОбЦРД - гр. Стамболийски с ръководител Кремена Маринашка. Преди това децата от школата по гайда се представиха блестящо по време на Международния детски фестивал "Корабът на изкуствата" - Поморие 2019. Спечелиха второ място, като наградата е за трио гайди- Иван Урилски, Ивета Хаджикирева и Мария Занева. Учениците от вокална група „Стамболино” са с бронз от същия фестивал.

Школата по балет и тук се представи достойно, като в различни стилове има втори и трети места. Наскоро децата от ОбЦРС – Стамболийски участваха и в Международния детски фестивал "Слънце, радост, красота" 2019 в Несебър, където младите изпълнители от „Стамболино“ имат още един бронзов медал.

"Изключително съм горд с тези постижения, защото за пореден път показваме колко талантливи са децата от Стамболийски. От сърце им пожелавам да са здрави и да имат едно хубаво и весело лято", коментира кметът Георги Мараджиев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина