Деца от Стамболийски казаха НЕ на тормоза в училище

Автор: Plovdiv Now 12990
Деца от Стамболийски казаха НЕ на тормоза в училище

Всяка година в последната сряда на февруари децата от ОУ “Христо Ботев” в Стамболийски отбелязват Международния ден за борба с тормоза в училище или деня на розовата фланелка.

По традиция и тази година вчера учениците и техните преподаватели казаха НЕ НА ТОРМОЗА, обличайки се в розово и участвайки в различни занимания, разказва stamboliyski.tv.

„Призоваваме всички около нас да бъдат по-добри и толерантни във взаимоотношенията си. Отбелязването на днешния ден ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз и  че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден“, обясни директорът на ОУ „Хр. Ботев“ Ива Пенкова.

Припомняме, че инициативата датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. „Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“

   

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина