Депутат подал сигнала срещу кмета на Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 13927
Депутат подал сигнала срещу кмета на Стамболийски

След мои сигнали е арестуван кметът на Стамболийски, подавал съм десетки такива за възможни нарушения. Това заяви депутатът от „Възраждане” Стоян Таслаков по време на брифинг. Както съобщихме спецакцията в Стамболийски стартира тази сутрин, като бяха претърсени няколко адреса, включително и общината, а Георги Мараджиев бе разпитван в полицейското управление.  От полицията съобщиха, че става въпрос за сигнал за измама с евросредства, а  градоначалникът определи случващото се като предизборно сплашване.

"Една фирма получава повечето обществени поръчки в Община Стамболийски, забелязва се как и в цените, заложени в материали, има по два, три пъти завишаване от пазарната себестойност. Става дума за фирма "Професионал-777". Тази фирма няма никаква история и опит, до колкото съм виждал в търговския регистър. Дейността на фирмата е монтаж на климатици, а същевременно строи и хотели”, заяви още Таслаков.

"ГЕРБ излязоха да защитават неговият областен управител, аз ги съветвам да видят всички обществени поръчки, свързани с тази фирма. Преди няколко седмици получих оплакване от хора, върху които се оказва натиск. Знаете ли, че когато напишеш нещо в социалните мрежи, което не се хареса на кмета, той задейства проверки в данъчните, вижда се какви имоти имат близките на тези хора, тоест има абсолютен, системен тормоз, който от години се случва в Стамболийски. Десетки са заплашените от гербаджийския кмет Мараджиев. Интересно е защо прокуратурата не е предприела действия", каза още Таслаков.

"Мараджиев взима назаем строителни материали, дължи към сметището в Пловдив пари, към кредитори общината има дълг от 7 млн. лв. и се искат още 7 млн. лв. при положение, че Стамболийски е едно от най-бедните населени места. Нека от ГЕРБ да кажат как със заплата само, той се е сдобил с толкова много имоти и такава скъпа кола”, попита депутатът от "Възраждане" и допълни, че сега протестите в Стамболийски, организирани в подкрепа на Георги Мараджиев, са направени от хора, работещи в общината, тоест "това са негови хора".

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина