Делото за убийството на Милена от Куртово Конаре продължава, ще даде ли обяснения Илиян?

Автор: Ива Модова 5328
Делото за убийството на Милена от Куртово Конаре продължава, ще даде ли обяснения Илиян?

Делото срещу Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, продължава в Окръжен съд.

Все още соченият за убиец на Милена – Илиян Рангелов не е дал обяснения за фаталният 28 декември 2016 година. До момента близки на младата жена и нейни колеги са дали сведения около случилото се. Изслушани бяха и вещите лица. 

Изслушани бяха и експертите, дали заключения в комплексната съдебнопсихиатрична и психическа експертиза. Според тях Рангелов е вменяем. По думите им той е с лабилна личностна характеристика, и дисхармоничност, висока себеоценка без никаква база за това.

Съдът назначи допълнителна съдебномедицинска експертиза, която да определи оръжието на убийството. На експертите ще се предоставят всички ножове, иззети в досъдебното производство, намерени в къщата на Рангелов. Сред тях е било и предполагаемото оръжие - нож в едно от чекмеджетата в кухнята.

На предходното заседание бяха излъчени кадри от следствения експеримент. 

Делото се гледа за втори път в Окръжен съд. Причината за новото разглеждане на делото се оказа съществена, но отстранима грешка, допусната още в първа инстанция. Решението дойде в средата на миналата година след решение на ВКС.

Още от разпоредително заседание Илиян Рангел заяви за пореден път, че е невинен и не призна фактите и обстоятелствата по случая.

Преди месец се навършиха три години от жестокото убийство, станало в пловдивското село Куртово Конаре.

Припомняме, че убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина