Дечица от Стамболийски помагат на 5-годишният Стоянчо, за да оздравее

Автор: Plovdiv Now 8859
Дечица от Стамболийски помагат на 5-годишният Стоянчо, за да оздравее

Родителите и децата на 1А клас от ОУ “Христо Смирненски” в Стамболийски се включиха в каузата на Люба Алексова в помощ на 5-годишния й син Стоянчо! Те събраха 320 лв., които ще дарят за лечението на момченцето.

„От сърце му желаем да постигне напредък в лечението си и скоро да го виждаме по детските площадки!”, пожелаха от ОУ “Христо Смирненски”.

На 23 юни детето ще бъде оперирано в Сърбия. За терапията и престоя в лечебното заведение обаче са необходими средства, с които семейството не разполага.

Стоян е роден недоносен в края на 7-ия месец. Няколко месеца по-късно лекарите препоръчват да започне рехабилитация, защото изостава двигателно. След първата годинка от раждането му семейството чува диагнозата детска церебрална парализа, а впоследствие, след получен гърч, и епилепсия.

„Стоянчо не може да ходи и да се храни сам и му е необходима постоянна помощ в ежедневието.Има забавяне в говорното развитие, но е съхранен интелектуално и има голямо желание да бъде по-самостоятелен и да се развива”, описва състоянието му в helpkarma.com майката Люба Алексова.

Въпреки диагнозата и благодарение на непрекъснатите терапии, детето напредва. От раждането си до днес, по препоръка на лекарите, му е правена непрекъсната рехабилитация, също и кислородна терапия, посещава и плуване. През последните две години са включени и терапии с логопед, а от около година ходи и на езда.

„Преди две години Стоян премина безкръвна операция в Сърбия и тя повлия добре на спастичността в мускулите му, но заради порастването на височина, лекарите препоръчват да се повтори”, обяснява майката.

Важно е да не се прекъсват предписаните терапии, за да има шанс детето да бъде по-самостоятелно.

„Досега сме влагали всички сили и средства, за да му ги осигурим. Много голяма част от терапиите се заплащат, както и предстояща му операция в Сърбия. За съжаление, вече не успяваме да се справим с разходите и ни е необходима помощ”, споделя майката на детето.

Всеки, който иска да помогне, може да дари средства чрез helpkarma.com, кампанията „Спешно да помогнем на Стоянчо!”

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина