Да се облагороди и гробището, както се облагородява градът, настояват жители на Стамболийски

Автор: Валерия Василева 9379
Да се облагороди и гробището, както се облагородява градът, настояват жители на Стамболийски

Обрасли с бурени и високи треви алеи и пътеки в гробището на град Стамболийски притесняват хората заради грозната гледка и опасността от развъждането на кърлежи и змии. 

Граждани споделят снимки в социалните мрежи, където изказват и недоумението си. "С цялото си уважение към градската управата и кмета Мараджиев за благоустройството на града, моля да се помисли и направи нещо да гробищния парк", се казва в един от коментарите. "Хора, уважаваме ли паметта на близките ни, които лежат там сред бурени и отпадъци....?", поставя се въпрос.

Поддръжката на гробовете е ангажимент на роднините на покойниците, но за буренясалите пътеки и алеи между гробовете, както и за извозването на окосените треви, трябва да се погрижи общинско звено.

"Да се организира поддръжката на междугробните алеи от градското ръководство, както се благоустроява градът, така да се благоустрои гробищния парк и с това да е видна и почитта ни към предците ни! Някой мъдър беше казал, че който не умее да почита миналото той няма и бъдеще!", завършва емоционалния си пост жителка на Стамболийски.


Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина