Читалището в Куртово Конаре спечели нов проект, насочен към хора на възраст 65+

Автор: Plovdiv Now 8265
Читалището в Куртово Конаре спечели нов проект, насочен към хора на възраст 65+

Читалище "Любен Каравелов" в Куртово Конаре, община Стамболийски, спечели нов проект, който този път е насочен към хора над 65 години.

"Много сме щастливи да ви съобщим още една добра новина за нашето читалище, която научихме в навечерието на Светлите Великденски празници!", написаха от читалището на фейсбук страницата.

На Европейски ден на солидарност между поколенията, 29 април, са обявени спечелилите проекти.

Този ден се чества още от 2008 година, когато по предложение на Словенското председателство Европейският съвет приема идеята. Целта е да се насочи общественото внимание към нуждата от промяна в политиките за възрастните хора в Европейски съюз.

Най-новият проект на читалището в Куртово Конаре ще се реализира от май до октомври 2021 и е посветен на възрастните хора. Той е сред осемте финансирани проекта в конкурса «За нашите родители» на фондация BCause.

"Ние избрахме да работим в област: „Активни старини: социализация и разнообразие на ежедневието”. Предстои да подпишем договора и веднага започваме! Обещаваме интересно лято за нашите приятели на възраст 65+", казват още от читалището.

Одобрените осем проекта са на обща стойност 17 278 лв. и ще обхванат 560 възрастни хора – самотно живеещи, болни, в изолация поради пандемията или настанени в домове. Финансирането за Куртово Конаре е 2308 лева.

Източник: Читалище "Любен Каравелов" в Куртово Конаре

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина