Четирима с обвинения след безредиците в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9709
Четирима с обвинения след безредиците в Стамболийски

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми четири лица, които са били замесени в създалите се безредици вчера в Стамболийски. Един от обвиняемите е на 19-годишен, като вчера в града мъжът противозаконно е попречил на орган на властта – двама полицейските служители в група "Сигма", сектор "Специализирани полицейски сили" при ОД на МВР Пловдив, за да изпълнят задълженията си по Закона на МВР. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода до 3 години или глоба от 500 до 2000 лева.

Другият задържан е 35 годишен, за това, че на същата дата в Стамболийски е причинил леки телесни повреди на двамата полицейски служители, като законът за това престъпление предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години.

Две жени също са привлечени като обвиняеми- едната на 33 години, а другата на  54 години. Те са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. За това престъпление  законът предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и обществено порицание.

Припомняме, че на 2 април в Стамболийски двамата полицейски служители от група „Сигма“, забелязали 19-годишният обвиняем  да се движи по улиците на града с мотоциклет без регистрационни табели.

Те го спрели за проверка чрез подаване на звуков и светлинен сигнал, легитимирали се и поискали документите на водача и на мотоциклета. В този момент нарушителят хукнал да бяга. Полицейските служители го преследвали около 200 метра между къщите в един от кварталите на Стамболийски, като през цялото време му разпореждали да спре, но той не се подчинил. В това време 35-годишният обвиняем  се намирал на същата улица и видял преминаващите покрай него полицаи. Той спънал единия от тях и го бутнал на земята. Двамата се сборичкали, а мъжът продължил да оказва съпротива.

Той нанесъл многократно удари и на двамата служители на полицията, докато те се опитвали да му поставят белезници. В това време около тях се събрала тълпа от 40-50 мъже и жени, сред които обвиняемите  жени. Те се опитали да осуетят задържането на най-младия обвиням и започнали да дърпат полицаите, да ги удрят и дори хвърляли камъни. На мястото пристигнали полицейски служители от Стамболийски, както и екип от жандармерията, които преустановили конфликта. На двамата полицаи е оказана лекарска помощ в болница в Пловдив.

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По досъдебното производство се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина