Болницата в Стамболийски подновява плановия прием на пациенти

Автор: Plovdiv Now 6161
Болницата в Стамболийски подновява плановия прием на пациенти

Болницата в Стамболийски постепенно започва работа с отпускането на ограничителните мерки, свързани с коронавируса.

След Гергьовден лечебното заведение ще възстанови плановия прием на болни за рехабилитация и продължаващо лечение след инсулти, травми и счупвания, детска церебрална парализа, болести на периферната нервна система.

"Заради кризата, болницата беше затворена с моя заповед и след като от Здравноосигурителната каса спряха финансирането на пътеките и забраниха плановия прием", казва кметът на община Стамболийски Георги мараджиев.

Градоначалникът вече е издал нова заповед, с която отменя предишната. Осигурени са дезинфектанти, защитни средства и облекла за многократна употреба за медиците. Приемът започва на 7 май.

"След като кризата отшуми, имаме готовност да започнем изграждането на асансьора, който ще даде възможност да се ползва и вторият етаж на здравното заведение, защото без асансьор достъпът до него е затруднен, а в същото време имаме нужда от тези стаи, защото все повече хора от цялата област искат да се лекуват в нашата болница. Смятам, че мерките, които бяха взети със затварянето на болницата, бяха правилни в борбатата срещу разпространието на заразата. Ето че дойде моментът, те започнаха да се разхлабват и ако има самодисциплина и отговорност, скоро и това ще отмине", казва кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина