Бившият премиер Бойко Борисов е на посещение в Стамболийски. Той е на среща с представители и симпатизанти на ГЕРБ, сред които и някои общински кметове. Градоначалниците на Стамболийски и Раковски разказаха и за „тормоза“ преди и по време на изборите на 11 юли.

„Все едно се върнахме през 90-те години. Не мога да повярвам как е възможно само за два-три дни да преобърнат така всичко, да претърсят дома ми и да притеснят по този начин родителите ми. Това са хора над 70 години, които цял живот са събирали средства и са работили за държавата, а те ги обвиниха, че са част от организирана престъпна група“, коментира Георги Мараджиев.

За претърсването в дома си разказа и майката на кмета на Стамболийски.

„Пред дома ми имаше три полицейски буса и около десет полицая. Претърсиха абсолютно всичко. Извадиха всички чекмеджета, обърнаха всичко с главата надолу. Дори ровиха в багажа, който си бяхме събрали за почивка. Отвориха дори и фризера, където имаше шишета с доматен сок и ме попитаха какво е това“, разказа майката на Мараджиев.

„Сигурно са си мислили, че е кръв, нали ядеме хора и сигурно им пием кръвта, като вампири. Това ли е съдебната реформа на Христо Иванов и демокрацията към която ни води? В 21 век ли трябва да преминава през такива неща?, коментира Борисов.  

За подадените жалби в Раковски разказа и кмета на града Павел Гуджеров.

„Първо решиха да ни изгонят от районните секции, има и две подадени жалби, че сме агитирали в деня на изборите, което не е вярно“, каза той.

„Те другите купуваха яко гласове, а пък виж ние без нищо пак сме най-добрите“, коментира Борисов.

Друг гражданин на Стамболийски разказа, че след изборите е бил посетен на работното му място.

„Бях на валяка, когато ме свалиха и ме питаха дали съм агитирал. Това бе след изборите". Бившият премиер пък му л

"Интересно ми е, дали са викали другите партии? Със собствени очи видях лидери на други партии по заводите", каза още Борисов.