Близките на Тошко и Виктор разочаровани от присъдата на Петър Маринашщи

Автор: Ива Модова 28329
Близките на Тошко и Виктор разочаровани от присъдата на Петър Маринашщи

Разочаровани от присъдата на Петър Маринашки останаха близките на жертвите от тежката катастрофа край Кадиево, предава trafficnews.bg. Зад волана на колата ковчег бе именно Маринашки, който днес получи наказанието си.

Момчето бе наказано с 5 години затвор при първоначален общ режим и административна санкция – отнемане на книжката за 8 години.

„Разочаровани сме! Ще обжалваме и ще настояваме за максимална присъда, както е предвидена в закона”, каза Тодор Бараков след заседанието. Жалба ще бъде депозирана и от близките на Виктор, които също останаха разочаровани от наказанието.

„Със сигурност ще обжалваме присъдата, мотивите ми ще изложа в жалбата”, каза защитата на Маринашки – адвокат Йордан Давчев. Петър и семейството останаха без коментар след делото.

Както по-рано днес съобщихме, прокуратурата в лицето на Анелия Трифонова, поискаха 6 години лишаване от свобода, ефективно. За максимално наказание пък пледираха представителите на почернените семейства.

Припомняме, че Петър Маринешки бе привлечен за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина