Близките на Милена от Куртово Конаре: Илиян не уби само нея, а всички нас, унищожени сме

Автор: Ива Модова 9706
Близките на Милена от Куртово Конаре: Илиян не уби само нея, а всички нас, унищожени сме

„Илиян уби не само Милена, а всички нас. Унищожени сме, не сме ние вече. Вече три години оплаквам момиченцето си, всеки път се изправям лице в лице с убиеца й, който стои без присъда”.  С тази разтърсваща изповед пред съда започна разказа си за преживения кошмар Ангелина, майка на Милена Динова от село Куртово Конаре, община Стамболийски, която загина след удар с нож в сърцето през декември 2016 година.

Обвиненият за убийството и неин годеник Илиян Рангелов се опита за пореден път да отложи процеса срещу него, но магистратите дадоха ход на разпитите на свидетелите.

Наетата от подсъдимия столична топ адвокатка Марияна Тодорова днес не се яви в залата заради ангажименти в Специализираня съд. Това предизвика гнева на Рангелов, който поиска делото да се отложи, но получи отказ. 

Първи пред председателя на състава се изправиха най-близките на жертвата. Майката Ангелина  разказа, че се запознала с Илиян, още през 2014 гидина, при едно от прибиранията си в България. Милена й споделила, че това е мъжът с главно „М”. Искала да продължи живота си с него, да се оженят и да имат деца.

„Направихме тържество, веселихме се. Помагах им със средства, бившият ми съпруг също, както и сина ми. Бяха при мен в Гърция, за да работят и да спестят някой лев. Нещата обаче не вървяха добре – Илиян ревнуваше и правеше скандали. 

Беше мързелив и егоист. Не м у пукаше за Милена, а само себе си гледаше. Беше агресивен към нея. При скандал, тя се заключила в стаята си, а той разбил вратата. Прикриха го от мен, но аз видях дупките. Дори когато се прибраха в България, чувах от дъщеря ми, че се карат и че Илиян много ревнува. 

Тя ми казваше: „Мамо, той ще се промени”. В нощта на убийство ми се обади баща й, който каза: „Милен е промушена с нещо”, изпаднах в шок. После пак звъня и каза вече, че детето ми е мъртво. Качих се на първия самолет и се прибрах. Не исках да повярвам, че Илиян е убиец”, разплака се в залата Ангелина. Той сподели още, че вече три години преживява кошмара от онази нощ на 28 декември 2016 година.

Тя разказа, че една от причините за ревността на Илиян била стара връзка на Милена. Тя е била с албанец, докато живеела в Гърция. След, като са се разделили с чужденеца, той продължил да я търси. Опитите не спряло, дори когато Рангелов и Динова били в южната ни съседка.

„Тя обясни на албанеца, че има нов мъж до себе си и той спря да я търси. Сега момчето е във Франция, има си семейство и дете”, каза още майката на Милена.

Пред съда се изправиха също бащата и брата на младата жена. Тя дадоха разяснение от нощта на убийството, тъй като са били на мястото на престъплението.

„Илиян се обади и каза, че Милена е в кръв на земята. Веднага събудих сина ми – Илин. Тръгнахме първо към цеха, където работеше нощна смяна. После се обадихме пак на Илин, който каза, че е станало пред тях. Когато пристигнахме, момичето ми вече беше на земята, покрита с найлон. Аз се свлякох до нея и не помня нищо почти. Илиян и Милена бяха нормална двойка. Тя нищо не споделяше – нито за скандали, нито за ревност”, разказа през сълзи бащата Кръстьо.

„Лицето й беше в кръв, легнала по гръб. Опитах се да я прегърна, но лекарите ме спряха. Казаха, че е късно вече, Милена е мъртва. Помня Илиян. Крещеше, че ще продаде всичко, само и само да намери автора на убийството. След два дни разбрахме, че е той.

 Подозирах го, но не исках да повярвам. Той беше агресивен, ревнив и не позволяваше нищо на Милена. Това е голяма трагедия за нашето семейство, вече не сме същите. Поболяхме се – майка и татко не спят, пият лекарства. Аз пък съм с начална форма на диабет, следствие на стреса”, разказа Илин Динов.

Разпитите продължават и към този момент. Очаква се утре те да продължат с изложенията на вещите лица. По думите на близките на Илиян Рангелов, още утре защитата на Рангелов ще бъде поета от топ адвоката Мариана Тодорова.

Припомняме, че убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал, че спи, за да отклони разследващите. Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов подарил годежен пръстен на Милена. Часове след убийството, пък сам е направил пълни самопризнания. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина