Жители на селото, близки, както и майката и бащата на убития също са на място, настоявайки за справедливост.

“И двамата близнаци до гроб да бъдат в затвора, убиецът и той”, заяви Стоянка от Цалапица.

Чичото на жертвата пък коментира, че по неофициална информация се знае, че Митко е бил подмамен от двамата братя близнаци. “Може само да предполагаме какво се е случило”, коментира още той.

Майката на Малинов заяви, че утре вечер в 19:00 часа ще протестират пред РПУ Стамболийски, за да продължат да излагат исканията си. За поредна вечер днес ще има протест и в Цалапица.

Вчера жители на селото излязоха за пореден ден на улицата. Исканията им са доживотен затвор за убиеца Рангел Бизюрев и справедлива присъда за близнаците Валентин и Борислав.

19-годишните Валентин  и Борислав бяха привлечени като обвиняеми за лично укривателство, но категорично към момента няма данни да са съучастници в убийството под една или друга форма. Вчера държавното обвинение внесе искане в Районен съд-Пловдив за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо близнаците, която предстои да бъда разгледана в 14 часа днес.

За жителите в селото обаче младите момчета заслужават не по-малко сурова присъда от издирвания извършител на престъплението.

Хората коментират, че ще се борят докрай за справедливост. Всички присъстващи искат двамата близнаци да бъдат обвинени като съучастници, а не помагачи защото за тях това е съучастие в убийството.

Припомняме, че полицията издирва Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов.