Близки на убития Митко блокираха кръговото на Панаира и тръгнаха на шествие

Автор: Plovdiv Now 18164
Близки на убития Митко блокираха кръговото на Панаира и тръгнаха на шествие

Автор: Георги Тошев

Десетки близки и приятели на убития Димитър от Цалапица излязоха на протест в Пловдив с искане на справедливост. Те блокираха кръговото на Панаира и тръгнаха на шествие, като обикаляха кръстовището. 

Според протестиращите нищо не се прави от немските власти, като искат и български полицаи да бъдат командировани там и съвместно да заловят Рангел.

„Български екип трябва да отиде и да разследва на място, за да знаят хората, че се работи”, заяви един от приятелите на Митко, цитиран от Trafficnews.

„Протестите ще продължат, докато няма реални резултати и Рангел не бъде доведен в България”, заяви бащата на убитото момче.  Според него и родителите на близнаците трябва да бъдат съдени наравно с тях, защото те са си организирана престъпна група. По думите  му най-важно е да се залови Рангел, защото от него тръгва всичко и може да продължи разследването.

Майката на Митко каза, че е видяла европейската заповед за арест, като тя е била на български език, а не на английски, както е казал комисар Радослав  Начев.

„Адвокат Николова е видяла и експертизата, но каза, че ще ме запознае по-късно, защото точно вчера станаха 40 дни на сина ми и не бях в състояние. Надявам се Рангел да бъде хванат по-бързо и да го докарат в България, защото ми обясниха, че без той да даде показания, няма как да бъдат променени обвиненията срещу близнаците”, каза майката на момчето. 

Заканиха се, че отново ще затворят пътя като целта им не е да пречат на хората. Ще пропускат майки с деца, болни и възрастни хора. Протестът в неделя отново ще е на Орта хан и ще бъде затворен пътят между Пазарджик и Стамболийски.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина