Близки на Тошко и Виктор от Стамболийски и днес на протест пред съда

Автор: Plovdiv Now 9576
Близки на Тошко и Виктор от Стамболийски и днес на протест пред съда

Автор: Георги Тошев

Мирен протест с искане за справедлива присъда за Петър Маринашки, причинил смъртта на Тошко и Виктор след жестока катастрофа, има и днес пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки хора, близки и приятели на загиналите момчета дойдоха пред Апелативен съд – Пловдив, обединяващи се от идеята за по-сурово наказание за Петър Маринашки и повече контрол и ефективни присъди за агресорите на пътя.

„На предходното заседание станахме свидетели на безпрецедентна наглост и груба подигравка с нас, които загубихме децата си! Адвокатът на Петър Маринашки прояви неуважение както към съда, така и към почернените родители, като не се яви на делото и стана пречка то да не се гледа! Наясно сме, че глобата от 1000 лева, която съдът му наложи, изобщо няма да стресира нито него, нито подзащитния му и те ще се опитат отново да шиканират делото, прилагайки похвати от циркови спектакли, които са грозна гротеска, на фона на голямата ни мъка”, сподели един от почернените родители Тодор Бараков.

Мирният протест е под наслов “Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор!“ и освен сурово наказание за Маринашки, има за цял да спре наглостта и безочието на пияните и дрогирани шофьори на пътя. Събралите се хора апелират и за по-сурови наказания и ефективни присъди за убийците зад волана.

Петър Маринашки бе наказан с 5 години затвор при първоначален общ режим и административна санкция – отнемане на книжката за 8 години. Присъдата още не е влязла в сила, тъй като се обжалва пред Апелативния съд.

Петър Маринашки обжалва наложеното му наказание от Окръжен съд, а близките на загиналите момчета, също недоволни от присъдата, подадоха протест на по-горната инстанция.

Делото е насрочено за разглеждане в 13:30 часа в Апелативен съд-Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина