Близки на Митко с нов протест, призоваха Рангел да се предаде

Автор: Plovdiv Now 5320
Близки на Митко с нов протест, призоваха Рангел да се предаде

Нов протест бе проведен от жителите на Цалапица заради убийството на Димитър Малинов. Този път протестът бе на пътя Пловдив – Пазарджик на кръговото на Орта хан. Те скандираха “Аз съм Митко и няма да мълча”, като обикаляха кръговото движение.

Бе направена организация на движението и на всеки 15 минути се пропускаха коли, за да не става голяма опашка от автомобили. Всички призоваваха Рангел да се предаде, за да може истината да излезе наяве:

“Искам да помоля Рангел, защото много от неговите близки се свързаха с нас и ни разказаха за него. Нека се предаде. Казаха ни, че той не е способен на това, което му се приписва изцяло. Може да е имал участие, но вината не е изцяло негова. Майката на Митко го моли, нека да дойде, да застане и да каже това, което се е случило, защото на други виновници ще им се размине. Нека да дойде в България, нека се предаде и да се изясни истината. Ние искаме само истината,  искаме всички виновни, замесени да си понесат наказанието. Да излезе наяве какво се е случило във въпросната вечер и защо само на него прехвърлят вината. Така излиза , че близнаците едва ли не са невинни. Те искат да изчезнат, като майка моля Рангел да се предаде! И той има родители и те се молят за него и искат да разберат истината”, заяви майката на Митко.

По думите й много от близките на Рангел смятат , че той не може да извърши такава жестокост. Според нея няма логика близнаците да помагат просто на Рангел.

“Кой би поел на друг вината и да заличава вината на друг, ако той самият не участва”, заяви още Атанаска Бакалова

Мъжът, който е закарал Рангел до София, за да си хване полета към Германия, също го призовава да се предаде и да каже истината. Той заяви, че е изглеждал притеснен, но не са разговаряли нищо конкретно. Отказа да дава подробности,защото полицията не му позволява това. 

След близо 40 минути движението бе пуснато за коли, като протестиращите останаха край пътното платно. Колите, които минаваха покрай тях натискаха клаксони в знак на подкрепа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина