Бащата на загиналия Тодор от Стамболийски призовава за гражданска позиция и справедливост

Автор: Plovdiv Now 9339
Бащата на загиналия Тодор от Стамболийски призовава за гражданска позиция и справедливост

Тодор Бараков, бащата на едно от загиналите момчета в тежката катастрофа край Кадиево преди точно два месеца, публикува емоционален пост в социалните мрежи днес. Почерненият родител припомня за трагедията, в която нелепо намериха смъртта си две деца, и призовава за активна гражданска позиция и справедливост, за да не се чувстват безнаказани убийците по пътищата.

Мъжът съобщава също, че българи във Франция са изпратили отворено писмо до Главния прокурор с настояване за надзор по делото срещу Петър Маринашки, виновен за катастрофана край Кадиево.

Ето какво гласи пълният текст на публикацията на Тодор Бараков:

Днес се навършват два месеца от кончината на детето ми – Тодор Тодоров Бараков, което намери смъртта си, заедно с друго дете – Виктор Васков Василев, при зверска катастрофа в сКадиево, причинена от Петър Запрянов Маринашки.От два месеца живея в емоционален ад! Най-тежкото е да загубиш дете, тази рана никога не се затваря! Постоянно образът му ми е пред очите, като обаче пред очите ми е и снимка на Петър Маринашки, в джакузи, в спа-хотел, в дните след катастрофата! Ежедневно ми се обаждат съседи на Петър Маринашки, които ми казват, че той правил и развлекателни събирания в дома си, с други момчета, като се събирали компании и се веселили. Това е потресаващо и го споделям с вас, защото считам, че всеки трябва да има активна гражданска позиция и да се бори за справедливост, водачите на МПС, които причиняват смъртта на хиляди хора годишно по пътищата, да не се чувстват безнаказани, а да понесат строгостта на закона в пълния й обем!

По инициатива на българска общност от хора, живеещи в Париж, сме изпратили отворено писмо до Главния прокурор на Република България, с искане за осъществяване от него на надзор по делото срещу Петър Маринашки.Такова отворено писмо до Главния прокурор е направено и от името на хора от Пловдив и Стамболийски, като то се намира при майката на Тошко – Галина Илчева, телефон 0885384849, като, който желае, може да се запознае със съдържанието му и да го подпише при нея.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина