Баба Мария от Стамболийски дари пари за икона за новата църква в града

Автор: Plovdiv Now 6612
Баба Мария от Стамболийски дари пари за икона за новата църква в града

„С парите, дарени от баба Мария на община Стамболийски, ще бъде платена изработката на икона и тя ще бъде първата икона в новата църква в града, чийто строеж ще завършим. Така тази невероятна и добродетелна жена ще е един от дарителите на храма, а нейното дарение  ще бъде за всички жители на общината. Иконата ще стои на входа на църквата“, сподели в социалните мрежи кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Вчера по Нова телевизия бе излъчен и филма за баба Мария от Стамболийски, който журналистката Даниела Тренчева засне през месец септември. Във филма 73-годишната жена, която е обиколила много държави, каза, че за нея България е най-красивата страна.

Баба Мария все още не е спряла да работи и запълва ежедневието си със земеделски труд и като продава стоката си на пазарчето до гарата.

„Споделям съвета, който тя даде в интервюто си, към хората да спрат да мрънкат и да се грижат за прехраната си, като работят, а не да чакат от някого на готово. Хареса ми и мечтата й за политиците да спрат да се карат и да се разберат в името на по-доброто бъдеще на всички. Като героиня вече и на филм, баба Мария за пореден път каза, че е дарила парите в размер на 500 лева на общината, защото харесва всичко, което правим за Стамболийски. Харесва парковете, фонтаните, новите детски площадки, харесва как се е променило родното й място, което по думите й преди било мрачно и сиво.  Дарените от нея пари ще бъдат за икона, защото, както сама сподели в интервюто си за Нова телевизия, тя е силно вярваща християнка. Във филма баба Мария каза, че няколко пъти ме е търсила, докато се срещнем. Истината е, че знаех, че ме търси, за да дари пари и исках да избегна срещата, защото сърце не ми даваше да ги взема. Тя обаче беше много упорита. Силна и истински добродетелна жена е!“, разказа още Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина