Апашите, обрали сестрата на Цар Киро, отново на съд

Автор: Валерия Василева 6016
Апашите, обрали сестрата на Цар Киро, отново на съд

Продължава делото срещу четиримата мъже, задигнали злато за близо половин милион от сестрата на Цар Киро Марийка Илиева.Те са обвинени, че на 27 срещу 28 май  2017 година, в село Йоаким Груево, мъжете влезли с черни маски и ръкавици в дома на 71-годишната родственица на Кирил Рашков. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал четвъртият им съучастник.

Крадците взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо. Първо набили роднина на пострадалата жена, който спял в една от стаите в къщата. Ударили го в тила с юмруци, вързали му краката със свински опашки и въже и му сложили му тиксо на устата. Последвал и побоят над сестрата на Цар Киро. Тя също била вързана, а удари ѝ били нанасяни с електрошокова палка.

В кутии от шоколадови бонбони и бисквити обирджиите намерили множество златни украшения, между които медальони, синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, гривни, монети, обици, гердани и 40 златни английски лири, всичко на обща стойност малко над 457 000 лева. Взели ги и напуснали дома на сестрата на Цар Киро с колата, където ги чакал съучастникът им, като по пътя се опитали да заличат следите от престъплението. В гориста местност поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото и ги заровили в земята, а телефонните апарати и електрошоковата палка изхвърлили. След като разпределили по равно между себе си златните украшения, се опитали да ги продадат в заложна къща.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина