Апаши тийнейджъри действат край Стамболийски, крадат наред от къщите

Автор: Plovdiv Now 19109
Апаши тийнейджъри действат край Стамболийски, крадат наред от къщите

Трима тийнейджъри крадци на възраст между 17 и 19 години действат в Ново село, община Стамболийски, тревожат се хората.

Припомняме, че в полицейския бюлетин преди дни излезе информация, че трима местни младежи са посегнали на храм, като са откраднали две метални врати от двора на църквата „Свети Георги“. Те нахлули там през нощта в неделя срещу понеделник и откраднали вратите, които оставили в дома на единия от бандата, пише stamboliyski.tv.

На сутринта свещеникът забелязал липсата им и сигнализирал в полицията. Само за няколко часа вратите са открити от полицая от РУ Стамболийски, който патрулира в Ново село.

Междувременно е било установено, че не само храмът е станал обект на посегателство от тримата тийнейджъри, които са от ромската махала в Ново село. В неделя през нощта са откраднали и колело за 300 лева от двора на жена, която наскоро купила къща тук. Предишните два дни те работили в двора й, като направили основно почистване, за което собственичката им платила 120 лева.

„За благодарност“ откраднали колелото на детето й, което в момента е в шок от случилото се. Пак в неделя през нощта откраднали и гълъбите на съседа й, къде също работили по почистване на двора.

Явно схемата им е една и съща: хващат се на работа за ден-два при някого, като през това време оглеждат какво има в двора и в удобен момент задигат набелязаното. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина