Апаратура от ново поколение лекува пациентите в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 12296
Апаратура от ново поколение лекува пациентите в Стамболийски

Болницата в град Стамболийски е специализирана за долечение и рехабилитация и преди броени дни се сдоби с нова апаратура на стойност 15 586 лева.

Закупени със средства от общинския бюджет три уреда за рехабилитация, които ще могат да се използват за лечение на много хронични или остри заболявания на опорно-двигателната система, както и за рехабилитация след инсулт.

Апаратурата е последно поколение и веднага след закупуването й е проведено и обучение на медиците, които ще работят с нея.
Уредите са комбинирани и включват модули за електротерапия и ултразвукова терапия, като в модула за електротерапията са включени всички токове, които се използват във физикалната медицина.

Ултразвукът е също иновативен, защото главите на апарата се загряват от телесната температура на пациента и апаратът известява, ако няма добра проходимост на медикаментите в тъканите.

Апаратите имат навигация и меню с диагнози, в което са записани параметрите, на които да се настройват уредите. Част от операциите са роботизирани и в някои случаи не е необходима намесата на медик.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина