Александър, убил партньора си германец в Стамболийски, отива на съд

Автор: Plovdiv Now 10697
Александър, убил партньора си германец в Стамболийски, отива на съд

Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишния Александър Радев. Той е предаден на съд за това, че на 4 май тази година в Стамболийски, умишлено е умъртвил 41-годишния Андреас Ропел, гражданин на Германия и негов съпруг.

Двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

На 3 май 2022 г. мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Алекдандър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. В един момент Александър пробол смъртоносно партньора си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел издъхнал.

Обвиняемият Александър Радев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина