Алея на толерантността в Стамболийски ще увековечи писатели, спортисти, общественици

Автор: Plovdiv Now 5909
Алея на толерантността в Стамболийски ще увековечи писатели, спортисти, общественици

„Всеки кмет, който преди мен е управлявал Стамболийски, без значение неговата политическа принадлежност, ще има свое място на Алеята на толерантността, която ще бъде изградена в парка пред сградата на Общината. Тук ще бъдат увековечени и всички писатели, спортисти, общественици с принос към историята на града“. Това обяви кметът Георги Мараджиев и обясни, че идеята за тази алея не е спонтанна, а е резултат от срещите, които е имал през годините с някои от бившите кметове и споделените или реализирани от тях идеи за по-доброто развитие на Стамболийски.

„Всеки един от тях е оставил следа и затова трябва да остане в историята на нашия град. Реших, че това ще е чрез тази Алея на толерантността, която ще тръгне от Паметника на героите. Ще започнем първо с неговия ремонт, защото се нуждае от почистване и освежаване“, каза още градоначалникът, който тази седмица съобщи за инициативата си и в интервю пред Българското национално радио.

Можете да чуете цялото интервю на кмета Георги Мараджиев тук: https://bnr.bg/hristobotev/post/101733522/georgi-maradjiev

Поводът за интервюто бе Международният ден на толерантността, който отбелязваме на 9-ти ноември. В тази връзка кметът отговори и на въпрос, свързан с политическата толерантност.

“След три поредни избора не виждам тази толерантност. Виждам всеки изминат ден, че тази толерантност, от която се нуждаят гражданите, все още не се вижда в хората, които се занимават с политика. Когато се наричаш политик, а си забравил откъде си тръгнал, за мен не е добре. Трябва да има толерантност към постигнатото от предишното правителство, без да има значение от коя партия си, тогава ще покажем на хората, че се стремим към нещо по-добро. Всичко друго е една демагогия“, коментира кметът.

А относно инициативата му за Алеята на толерантността той обясни още: „Това е начин да гледаме в бъдещето, но ще виждаме настоящето и ще помним миналото! А кой ще е следващият кмет на община Стамболийски, то е ясно още от 9 ноември 2015 година. Тогава започна първият ми мандат!“, коментира още градоначалникът.

Източник: stamboliyski.tv 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина