7 ранени и 1 загинал в катастрофи в общините Стамболийски, Кричим, Перущица и Родопи

Автор: Plovdiv Now 4943
7 ранени и 1 загинал в катастрофи в общините Стамболийски, Кричим, Перущица и Родопи

7 души са ранени и 1 е загинал в общо 6 катастрофи на територията на РУ – Стамболийски за първите два месеца на тази година, показва статистиката на МВР.  Управлението обслужва общините Стамболийски, Кричим, Перущица и Родопи с общо 3 града и 13 села, разположени на 500 квадратни метра територия и 55 000 жители.

Инцидентите са станали при сблъсък между две коли или с велосипедист, както и при удряне в крайпътно стълб или дърво, като причината за всички е несъобразена скорост или техническа неизправност.

6 са пък са пътнотранспортните произшествия с материални щети за първите два месеца на тази година. 2 са били през януари, като броят им е с 3 по-малко в сравнения със същия период на 2018 г. През февруари пък инцидентите с материали щети са били 4 и са с 2 повече от февруари 2018 г.

На територията на Община Стамболийски през януари няма катастрофи с пострадали лица, но през месец  февруари са станали 2 с 1 загинал и 1 ранен – блъскане в дърво и блъскане на велосипедист поради движение с несъобразена скорост.

В община Кричим през първите два месеца на годината няма катастрофи с пострадали лица.

На територията на Община Родопи през януари са станали 2 катастрофи с 3 ранени заради  извършено нарушение от водач - движение с несъобразена скорост и навлизане в насрещното платно. През февруари пък е възникнало 1 произшествие с 2 ранени поради неспазване дистанция извън населено място.

В Община Перущица януари се е случила 1 катастрофа с 1 ранен при страничен сблъсък на две МПС извън населено място поради несъобразена скорост. През февруари в общината няма пътни инциденти.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина