460 кв. метра алея, нови пейки и лампи - паркът в Ново село става много красив

Автор: Plovdiv Now 6255
460 кв. метра алея, нови пейки и лампи - паркът в Ново село става много красив

460 квадратни метра алея вече е изградена в един от парковете, който се ремонтира в Ново село. Тя е изцяло от тиклите, свалени от един от парковете в Стамболийски, съобщава кметът на общината Георги Мараджиев.

Алеята минава през целия парк и е с дължина 230 кв. м. и ширина 2 метра – достатъчно голяма за разходка, като в началото й в момента се изгражда рампа, за да бъде лесно достъпен паркът за инвалиди и за майки с колички. В същия парк има още няколко места, на които ще бъдат сложени тикли, а останалите от тях ще бъдат поставени в други паркове, пак в Ново село.

Поръчани и монтирани са вече нови пейки и лампи. Те са закупени от пловдивска фирма, като лампите са LED и светят в двете посоки – към парка и към улицата. Предстои да се озелени с нова растителност и нов райграс, като около наредените тикли също ще бъде засадена зеленина, за да се открояват.

"Паркът става много красив, предстои още малко работа и скоро ще бъде завършен. В същото време напредва работата по ремонта на парка и пред читалището в Ново село. След него ще реновираме и парка, който се намира в съседство до парка от снимките. Тук искам да кажа, че както използвахме тиклите за алеята в Ново село, така ще използваме и старите люлки и катерушки, които свалихме от някои паркове. Всички, които са в добро състояние, ще ги освежим и ще ги сложим в други паркове. Отделно имаме на склад павета, които свалихме от пътищата. Част от тях използвахме за тротоарите и за алеи в новите паркове. Другите ги съхраняваме, за да ги използваме след време, като количеството им е голямо и ще стигнат за цял един квартал. Ще ги използваме за новите квартали, които ще се оформят в Стамболийски", разказва още Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина