Знамето на Сопот се вее над Антарктида

Автор: Plovdiv Now 19250
Знамето на Сопот се вее над Антарктида

За радост и гордост на сопотненци в социалните мрежи се появи снимка, на която се вижда знамето на Сопот и то не къде да е, а на Антарктида. На снимката се вижда международна експедиционна база, а флагът на града на Вазов е разпънат от проф. д-р Христо Пимпирев и познатия от години на българската аудитория Георги Тошев - журналист и пътешественик.

Коментарите под снимката показват гордостта на сопотненци. "Браво, момчета!" и "Не се гаси туй що не гасне, дори и на полюса!" показват искрения патриотизъм на жителите на Вазовия град.

Проф. д-р Христо Пимпирев е български учен и антарктически изследовател. Професор по геология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Директор е на Националния център за полярни изследвания от 2007 г. Проф. Пимпирев е доайен на българската антарктическа програма, участник в Първата национална антарктическа експедиция през сезон 1987/88. Той е лидер на ежегодните национални научни кампании в Антарктика и председател и учредител на Българския антарктически институт.

Подобни новини

Мариана Сарафова

Уважаеми редактори, ако бяхте си направили труда да проверите тази "новина", щяхте да знаете, че знамето на Сопот беше занесено и развято на българската база още 2014 година. Инициатор на идеята е моя милост и благодарение на близките си отношения с професор Пимпирев беше осъществена. Всякакви инсинуации и приписване на заслуги от други лица са неистина и болни амбиции. Предлагам да се свържете лично с професора, да уточните и осъвремените информацията си! С уважение към труда ви и с надеждата за обективност ви желая успехи!

07:13, 23.03.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина