Жителите на Сопот и Карлово поканени да се включат в онлайн консултации на Европейската комисия

Автор: Plovdiv Now 10566
Жителите на Сопот и Карлово поканени да се включат в онлайн консултации на Европейската комисия

Жителите на община Сопот и Карлово са поканени да участват в текущите онлайн публични консултации относно подкрепата на Европейския социален фонд за заетост и мобилност на работната сила. Обществените консултации ще се проведат с помощта на въпросник, който е достъпен на 23 официални езика на Европейския съюз на следния линк: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-3876443/public-consultation_bg. Попълването на въпросника е свързано с първоначална регистрация.

Консултацията ще бъде активна на този линк до 1 януари 2020 г.

Европейската комисия очаква мнението на участниците в проектите, бенефициентите както и от потенциални кандидати. Резултатите от проучването ще бъдат обобщени в документ, който ще бъде достъпен онлайн и ще покаже отговорите на участниците в проучването по държави. Информацията ще бъде използвана за оценка на постигнатото и ще помогне на ЕК да извлече поуки за начина, по който тази подкрепа би могла да се засили в бъдеще, да бъде по-ефективна и целенасочена.

Има и друга покана, а именно за обществени консултации, свързани с подкрепата на Европейския фонд за социално приобщаване, които също ще се проведат с помощта на въпросник, който е достъпен в интернет за всички заинтересовани страни и гражданите като цяло.

Европейската комисия очаква не само мнението на настоящите, но и на потенциалните участници в дейностите за насърчаване на социално приобщаване, борбата с бедността и всяка форма на дискриминация. Съдържанието на въпросника е достъпно на български език. То автоматично се адаптира към типа на отговарящия – Управляващ орган, участник или гражданин. Въпросникът ще бъде активен в интернет до 19 декември 2019 г. Той може да бъде попълнен на следния линк: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-6547571/public-consultation_bg. Попълването на този въпросник също е свързано с първоначална регистрация.

Резултатите от проучването ще бъдат обобщени в документ, който ще бъде публикуван в интернет и ще покаже отговорите по държави. Информацията ще бъде използвана за оценка на постигнатото в периода 2014-2018 г. Тя ще помогне на ЕК да извлече поуки за начина, по който тази подкрепа би могла да се засили в бъдеще, да стане по-ефективна и целенасочена. Цел на изследването е и да се установи дали е упражнен адекватен подход към хората, които имат най-голяма нужда от помощ, включително и в географски аспект, както и какъв вид подкрепа е била най-ефективна.

Третата покана е за обществени консултации, свързани с подкрепата на ЕСФ за образование и обучение.

Комисията би искала да разбере какво е мнението на гражданите и на заинтересованите страни за дейностите в подкрепа на образованието и обучението, които ЕС е осъществил по линия на своя Европейски социален фонд от 2014 г. насам. Благодарение на оценката ще се определи колко успешни са били инициативите на ЕС за намаляване и предотвратяване на преждевременното напускане на училище, за насърчаване на равния достъп на всички до образование и учене през целия живот, за подкрепа на професионалното обучение и за подобряване на качеството и ефикасността на университетското образование и на достъпа до него. Чрез нея ще се установи също така кой вид подкрепа е бил най-ефективен.

Въпросникът ще бъде активен в интернет до 24 февруари 2020 г. (полунощ брюкселско време) и е също достъпен на 23 официални езика на Европейския съюзТой може да бъде попълнен на следния линк: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/ares-2018-6620755/public-consultation_en#responding-to-the-questionnaire

Източник: Община Сопот

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина