Започва нов творчески сезон в Сопот, младежкият театър играе важна роля в културния живот

Автор: Plovdiv Now 6883
Започва нов творчески сезон в Сопот, младежкият театър играе важна роля в културния живот

Предстои новият творчески сезон в читалище "Иван Вазов-1871" в Сопот. Той ще бъде открит на 16 септември, от 18,00 часа, в репетиционната зала.

Съществена роля в културния живот в града на Вазов играе Младежкият драматичен театър "Матей Икономов". Един от неговите основатели е актьорът сопотненец Иван Налбантов.

Трупата е с дългогодишни традиции - вече 58 години, поставени над 45 постановки, изиграни стотици пъти, носител на много награди от фестивали в Каварна, Тополовград, Лом, Свищов, Нова Загора, Кортен.

Част от емблематичните фигури, които са играли в състава, са Неда Чапанова, Петър Личев, Петър Гьоков, Итьо Итев, Енчо Зеленгоров, Иван Чолаков, Христо Христев, Коста Драганов, Йордан Миланов.

Техните места са се заемали във времето от нови, не по-малко талантливи хора, защото театърът е онова чудо, което владее магията не само да събира хората на едно място, но и да ги вълнува със смеха, със сълзите, а в повечето случаи и с двете страни на маската си, разказват от читалище "Иван Вазов".

Всички желаещи да се присъединят към самодейния колектив театъра „ Матей Икономов“ са добре дошли!

Източник: читалище "Иван Вазов-1871" в Сопот.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина