Зам.-кметът на Сопот: Болницата остава на произвола

Автор: Plovdiv Now 6044
Зам.-кметът на Сопот: Болницата остава на произвола

"Г-жа Атанасова не е заложила като общинска собственост болницата в баланса на общината. След 10 дни няма кой да има да подготви заплати, болницата остава на произвола, тъй като д-р Анастасов отказа да му бъде продължен договора като управител. 10 дни никаква реакция от принципала на болницата - Общинския съвет, от никой", това заяви зам.-кметът на община Сопот Николай Новаков в интервю за KarlovoPress.

Той посочи, че кметът Деян Дойнов алармира още юли месец, че трябва да се предприемат действия за спасение на лечебното заведение и да има и стратегия.

"Кметът входира и докладна записка за конкурс за избор на нов управител. Общинският съвет отмени това решение. Не искам да коментирам решенията на местния парламент. Те са такива каквито са и кметът ме е помолил да не ги коментирам, но много пъти решенията в ОбС се взимат на това кой, къде и какво е казал", посочи Новаков.

Той каза, че средствата по дълга в размер на 400 000 лева са по сметка на общината, но заема от 100 000 лева все още не предоставен на болницата, тъй като ръководството още няма документи за финансовите резултати.

"Общината е пуснала няколко писма до болницата за вливането на Медицинския център и още нищо не сме получили. Тези пари така или иначе ще са дадат, но те ще стигнат за 5 месеца, а след това какво правим", попита Новаков.
 
Той обясни, че в бюджета за следващата година ще бъдат заложени около 250 000 лева, а до момента на болницата са дадени 700 000 лева за капиталови разходи и заеми и коментира, че здравното заведение се използва за реализиране на бъдещи политически намерения. Вижте цялото интервю:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина