Загиналият над Сопот д-р Шкодров е подценил условията в планината

Автор: Plovdiv Now 6767
Загиналият над Сопот д-р Шкодров е подценил условията в планината

Младият лекар от „Александровска болница“ в София Марио Шкодров, който загина над Сопот,  е подценил условията в планината.

„От информацията, която събрахме, стана ясно, че Марио е направил грешка, като е тръгнал в 16:00 часа от х. „Добрила“ и въпреки предупреждението на хижаря, и късния час, е предприел да тръгне сам. Той е подценил условията в планината и е надценил собствените си възможности“. Това каза Емил Нешев – директор на Планинската спасителна служба, който е ръководил спасителната операция.

„Според нас не е имал шанс и още първата нощ и сутрин се е случило всичко”, допълни той пред БТВ.

В понеделник вечер, 10 декември, 26-годишният Марио се е свързал със спасителите и ги уверил, че е добре. По-късно връзката с него била загубена. На 12 декември Марио е открит мъртъв, вероятно от замръзване.

Както PlovdivNow.bg съобщи, два дни продължиха издирвателните мероприятия за търсенето му. В спасителната акция са се включили над 30 спасители от Карлово, Сопот, София, Банско, Троян и Ловеч.

По думите на Нешев през цялото време на акцията във високите части на планината температурите са били доста под нулата, със силен вятър и гъста мъгла, а от северната страна снежната покривка е 30-50 см.

Нешев допълни, че това е била една от най-тежките акции за спасителните през този сезон, с много неясни моменти, малко информация и тежки условия в планината.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина