Задържаха мъж в Сопот за тормоз над семейството си, пробол баща си с вилица

Автор: Plovdiv Now 3135
Задържаха мъж в Сопот за тормоз над семейството си, пробол баща си с вилица

Съдът задържа мъж за тормоз над семейството си и нанасяне на телесна повреда. Района прокуратура-Пловдив – Териториално отделение-Карлово привлече като обвиняем 50-годишния за това, че на 16 март 2024 г. в  Сопот е причинил на баща си, на 91 години. телесна повреда, изразяваща се в контузия на главата, ръката, счупване на носни кости и повърхностни рани по дланта, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Мъжът с инициали Н.Б. е обвинен и за това, че на 6 дни по-рано 2024 г. отново в Сопот се заканил с убийство на сестра си, която е на 54 години, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Според държавното обвинение мъжът се е прибрал на 16-ти март в дома си след употреба на алкохол. Той проявил агресия спрямо 91-годишния си баща.  Ударил в областта на главата, като му счупил носни кости и го наранил с вилица по ръката. Близки на 91-годишния мъж успели да го изведат от дома му и се обадили в полицията. Пострадалият е бил откаран и прегледан в болница.  Установено е още, че при битов скандал на 10 март 2024 г. агресивният задържан се заканил с убийство и на сестра си.   

Откаран е бил  за срок до 72 часа в ареста с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес по искане на Районна прокуратура-Пловдив Районен съд-Карлово определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина