Вдигат заплатите на работниците във ВМЗ - Сопот през 2020

Автор: Plovdiv Now 24165
Вдигат заплатите на работниците във ВМЗ - Сопот през 2020

Заплатите на работниците и служителите във ВМЗ - Сопот ще бъдат повишени с 80 лева от 1 януари 2020 година, съобщи на среща с ръководството на дружеството икономическият министър Емил Караниколов.

Оръжейниците ще получат и бонуси по повод Коледните и Новогодишни празници в размер на 775 лева. Със Съвета на директорите и оперативното ръководство на предприятието е било обсъдено създаването на Регионален иновационен фонд към ВМЗ Сопот през следващата година, който да се превърне в инкубатор на продуктови и технологични иновации.

По време на срещата министърът на икономиката е връчил на изпълнителния директор д-р инж. Иван Гецов договор за реализиране на проект на система за близка радиолокация с повишена шумозащитеност.
 
" В резултат на изпълнението на настоящия проект, ВМЗ ще разполага с технология за производство на устройства, комплектоващи специалната продукция, които повишават в пъти нейната ефективност", посочи изпълнителният директор д-р инж. Гецов. Той припомни, че това е втория проект, по който държавното дружество е бенефициент. Проект "Иновативна технология за проектиране и производство на линия реактивни двигатели с твърдо гориво, посредством дигитални двойници, чрез методите на виртуалното
инженерство с дигитални двойници" е стартиран на 26 май 2018 година и трябва да приключи в края на май 2020 година.
 
Източник: karlovopress.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина