Убиецът скрил трупа на Десислава в ракла, за да ... го предпази от плъховете

Автор: Ива Модова 16822
Убиецът скрил трупа на Десислава в ракла, за да ... го предпази от плъховете

Прокуратурата в лицето на Петър Петров, поиска 20 години затвор, при първоначален строг режим, за Светослав Каменов. Според държавното обвинение, бившият военен е причинил смъртта на Десислава Стоянова по особено жесток начин.

"Притискал е устата й с едната ръка, а с другата я е душил. След това влязъл уж да преосмисли нещата, но после се е върнал и скрил тялото. Стоянова се е борила, но не е можела да се защити, разбирайки, че следва смъртта й. Той бяга за няколко дни. Всички факти и обстоятелства се подкрепят от доказателствата, а и от признанията на Каменов. Той е лице с трайна престъпна дейност - 4 пъти е бил съден. Подсъдимият е склонен към жестокост и към агресия", заяви Петров.

Представителката на майката на Десислава поиска максимална присъда за Каменов.

"Нитова е лишена от възможността да прекара остатъка от живота си с подкрепа на дъщеря. Настояваме да бъде уважен гражданския иск. Клиентката ми помоли, сумата да се дари на нейния внук, страдащ от сърдечно заболяване", заяви Петя Терзиева.

По време на заседанието от прокуратурата бе отправен въпрос към Каменов, защо е избягал след убийството.

"Това бе най-добрия вариант за всички. Ако бях се обадил на 112, щяха да изпратят някакви хилави полицаи, щяха да ми се издървят и щях да ги връзвам и тях. Трябваше да се успокоя, да осмисля нещата. Както виждате, след като премислих нещата сам се обадих на баджанака ми", заяви Каменов.

Той затворил тялото, не за да го скрие, а за да го запази. По думите му в къщата имало плъхове и затова е прибрал тялото.

Адвокат Почева, защитничка на Светослав обаче оспори правната квалификация относно особената жестокост. Тя заяви, че не са налице такива действия от страна на клиента й.

"Няма садизъм, агресия, отмъстителност. Това не се установява от съдебномедицинската експертиза, а дори напротив. От думите на експертите, Стоянова дори не е разбрала какво се е случило. Няма следи от самозащита, а смъртта е настъпила мигновено. Установи се още, че при душенето спира приток на кислород, следва загуба на съзнание и смърт. След мозъчната смърт Стоянова не е усещала нищо", каза Почева.

Според нея не е доказан мотива за скандала и последвалата смърт.

Почева поиска оневинителна присъда за убийство по особено жесток и осъден за убийство в следствие на силен афект.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина