Три дни състезания по динамична стрелба край Сопот! Ето кои са победителите

Автор: Plovdiv Now 6807
Три дни състезания по динамична стрелба край Сопот! Ето кои са победителите

Вътрешно състезание по тактическа стрелба в динамични условия между отборите на формированията от 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе на полигона в Анево, в периода от 19 до 21 май.

За състезанието бяха подготвени 4 сцени, на които бяха проверени уменията на участниците за използването на късоцевно и дългоцевно автоматично и полуавтоматично оръжие.

Състезателите стреляха по цели на къси и пределно къси разстояния, от различни положения след придвижване, със смяна на видовете оръжия, след тактическо презареждане в движение и точен разчет на боеприпасите.

Първо място зае отборът на 3-ти механизиран батальон, на второ място се класира отборът на 1-ви механизиран батальон, а на трето място се нареди 2-ри механизиран батальон.

В индивидуалното класиране сред жените на първо място се класира редник Християна Стефанова от 3-ти механизиран батальон, на второ място – младши сержант Петя Станчева от 1-ви механизиран батальон, а третото място бе за редник Йорданка Нешева от 2-ри механизиран батальон.

При мъжете призовите места бяха заети съответно от младши сержант Цвятко Костадинов от 3-ти механизиран батальон – първо място, редник Борислав Русев от щабен батальон – второ място и младши сержант Станислав Ранчински от 3-ти механизиран батальон - трето място.

Спортната надпревара завърши с награждаване на призьорите с медали и грамоти, а на отборите с купи.

Източник: 61-ва Стрямска механизирана бригада

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина