Театър на сенките ще очарова децата в Сопот за първия учебен ден

Автор: Plovdiv Now 5339
Театър на сенките ще очарова децата в Сопот за първия учебен ден
По повод първия учебен ден Кметът на Община Сопот - Деян Дойнов подарява на всички ученици един незабравим спектакъл на Световноизвестния Театър на сенките „Карагьозиз“, Гърция.
 
На 15 септември в града гостува трупата на Одисеас Канлис от Солун, който ще представи постановката „Историята на Александър Велики и дракона“.
 
Театърът на сенките е древно изкуство с повече от 500-годишна история и е под закрилата на ЮНЕСКО. Запазен е жив и до днес на Балканите, но е малко познат на българската публика.
 
Децата ще имат възможност да гледат любопитната история за битките на Александър Велики, да се запознаят отблизо с характерните за този вид театър кукли на пръчки. Те са ръчно изработени от камилска кожа и са оцветени с естествени багрила.
 
Кратко образователно филмче преди спектакъла ще ги запознае с историята на Театъра на сенките, както и с видовете театрални кукли по света.
 
Спектакълът ще се представи от 11:00 ч. в НЧ „Иван Вазов - 1871“, времетраенето е 40 минути и е адаптирана на български език.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина