Светослав за убийството на Десислава от Сопот: Аз съм извършител на този варварски акт

Автор: Ива Модова 20583
Светослав за убийството на Десислава от Сопот: Аз съм извършител на този варварски акт

"Аз съм извършител на този варварски акт. Съжалявам и затова съм тук. Това стана случайно", това заяви пред съда Светослав Каменов, обвинен за убийството на военнослужещата Десислава Стоянова в Сопот.

Той обаче отказа да дава подробни показания, тъй като по думите му вече е давал такива в досъдебното. Каменов се противопостави на представената днес съдебно психиатричната и психологичната експертиза. В нея се казва, че Светослав не страда от посттравматичен стрес.

"Преживявал съм такива неща, свидетел съм на жестоки убийства. Отрази ми се това. Ние в армията не ходим на екскурзии, а на мисии", заяви Каменов.

По време на заседанието бе приета съдебномедицинската експертиза. Вещите лица отново заявиха, че след душенето, Десислава е изпаднала в мозъчна смърт, но сърцето е работело. В залата председателят на състава прочете показанията на Каменов.

Каменов заявил тогава, че с Десислава никога не са били интимни. Били близки още през 2003 година, когато Деси е щяла да се жени и той бил поканен за кум. Във фаталния ден той отишъл до рейнджърката, за да я вземе и да ходят във вилата. Там щели да учат.

Стоянова била стресирана, заради обучението. Дори заявила, че ще удари един от преподавателите. Това ядосало Каменов. Ударил я и я стиснал за врата, чуло се хруптене и Десислава паднала на дивана.

Светослав се паникьосал, проверил за пулс, но не напипал такъв. Отново в паниката, бившият военен напъхал Деси в раклата. След това си тръгнал.

След дни се отзовал в село Зверино, където се срещнал с бившия му баджанак, на когото признал. Последвал арестът.

Очаква се още днес да се стигне до пледоарии в съдебната зала.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина