Спектакълът “Под игото“ на Варненския театър с две представления в Сопот

Автор: Plovdiv Now 4370
Спектакълът “Под игото“ на Варненския театър с две представления в Сопот

Варненската трупа гастролира в родния град на Иван Вазов със спектакъла по най-известния наш роман.

На 23 април в Народно Читалище „Иван Вазов – 1871" в Сопот ще гостува трупата на Драматичен театър „Стоян Бъчваров" – Варна.

Спектакълът „Под игото" е едно от най-новите заглавия в репертоара на театъра и се очаква с нетърпение както от гражданите на подбалканското градче, така и от трупата на театъра.

Специално за публиката от Сопот и близките градове организаторите планират две представления – от 15.00 ч. за ученическа публика и редовен спектакъл от 19.00 ч.

Романът придобива своя сценичен вариант под драматизацията на Юрий Дачев и под вещата режисура на Бина Харалампиева, която за пореден път поставя на сцена произведения на Патриарха на българската литература Иван Вазов.
Една мащабна и завладяваща продукция обещават от организаторския екип. На сцената участват 23 актьори, включително и деца. Ролята на Доктор Соколов е поверена на Иван Юруков, Богдан Бухалов ще влезе в ролята на Бойчо Огнянов, а емблематичната роля на Рада Госпожина е поверена на Христина Джурова. Стоян Радев пък умело влиза в образа на Кириак Стефчов.

Билети и за двете представления в Сопот могат да се закупят от касата на НЧ „Иван Вазов"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина