Сопотненският НАРКООП си върна имоти от общината

Автор: Валерия Василева 5004
Сопотненският НАРКООП си върна имоти от общината

Община Сопот е осъдена да върне два имота на местната кооперация „Наркооп“, става ясно от изпълнителния лист, издаде от Окръжен съд Пловдив, съобщи pbnovini.com.

Общината владее имотите като свои от 2004 г. 

От 2016 г. кооперацията води дела за собственост върху сградата на бившия ресторант „Комфорт“ и за друг имот до него. Обектите първоначално са били притежание на  община Карлово, но при обособяването на Сопот като община, тя ги придобива. И двата имота са в регулаци и с висока финансова оценка.

Сопотненсият НАРКООП твърди, че е собственик на двата обекта още от 1961 година и успява да го докаже чрез множество свидетели. Съдът се е произнесъл в полза на кооперацията и е издал изпълнителен лист. Делото за връщане на собствеността е заведено от бившия председател на „Наркооп“ Дамян Дамянов.

Съгласно Решение № 66 от 10.01.2019 год.  община Сопот вече е длъжна да предаде сграда за обществено хранене, сграда за търговия, както и на прилежащия терен към гореописаните сгради, с площ от 802 кв. м. на „ПК“ Наркооп, гр. Сопот, пише в изпълнителния лист.

Източник и снимка: pbnovini.com.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина