Сопотненци показаха слаб интерес към поредното публично осъждане

Автор: Plovdiv Now 5305
Сопотненци показаха слаб интерес към поредното публично осъждане

Сопотненци показаха слаб интерес към поредното публичното обсъждане, на което бяха поканени от Общината. Темата беше Наредбата за разпореждане с общинската собственост, пише karlovopress.com.

Кметът Деян Дойнов каза, че е хубаво проблемите да се обсъждат с гражданите, за да се чуе тяхното мнение. "Темата с общинските имоти е много деликатна. Свързана е с това дали общината да продава имоти, дали да отдава под наем, какви средства да постъпят. Ще се съобразим с всяко мнение и становище", каза той.
 
Зам.-кметът Николай Новаков отбеляза, че на практика към момента такава наредба няма. "Тази наредба бе отменена в съда и бяха отхвърлени много промени. Утре ще бъде внесена до Общинския съвет. Предстои комисиите да ги прегледат и да изразят компетентно становище".
 
На обсъждането присъства общинският съветник Франко Куртев. Той изрази недоумение как няма интерес към тази тема, а някои хора от града стоят в публичното пространство и само обиждат и нападат.
 
Дойнов каза още, че предстои да започне процедура за разширяване на гробищния парк, тъй като е препълнен. Това включва и закупуване на частни имоти и преобразуването им в общинска собственост.
 
В заключение зам.-кметът съобщи, че предстои да се проведе публично обсъждане и за нерегламентираните сметища в общината.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина