Като на война! Сопотненец скри цял боен аресел в дома си

Автор: Валерия Василева 7087
Като на война! Сопотненец скри цял боен аресел в дома си

Боен арсенал, достатъчен да въоръжи до зъби цяло село, е открит в дома на сопотненец.  Акцията  се провела в началото на миналата  година, като  първоначално случаят бил поет от спецпрокуратурата, а преди броени дни мъжът се изправи пред Карловския съд. Униформените се натъкали на около автомат, 8 картечни пистолета, няколко пушки и пистолети, докато претърсвали двата адреса на мъжа. Общият брой на оръжията наброявал 40, а задържаният се бил запасил и със солидно количество боеприпаси - над 1000 патрона от различни видове. 

Сред "находките" бил и газов пистолет, чиято цев била преправена така,  че да стреля с бойни патрони. За част от арсенала си жителят на подбалканския град притежавал разрешително, става ясно от протокола на съдебното заседание. Всички оръжия обаче ще бъдат отнети в полза на държавата. Някои от боеприпасите - патрони, гилзи и части от конструкции на пистолети, иззети по време на акцията, ще бъдат върнати на подсъдимия.

Спрямо мъжа е била наложена мярка за неотклонение "домашен арест", която по-късно била изменена  в "парична гарация" от 5 000 лв. Пред Темида той признал  вината си и успял да  сключи сделка  с прокуратурата. Съгласно споразумението, той ще изтърпи наказание 3 години лишаване от свобода, което ще бъде отложено с 4-годишен изпитателен срок. Това означава, че мъжът ще трябва да се въздържа от престъпления, за които може да бъде наказан със затвор, през следващите 4 години - в противен случай ще излежи и отложената присъда. От решението става ясно, че прокуратурата е похарчила 16 352,61 лв. за балистични, ДНК и дактилоскопни експертизи - сума, която подсъдимият ще трябва да възстанови.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина