Сопот почете паметта на ген. Георги Вазов за 164 от рождението му

Автор: Plovdiv Now 5225
Сопот почете паметта на ген. Георги Вазов за 164 от рождението му
В Сопот, родното място на големия и славен род Вазови, на днешния 5 януари бяха отбелязани 164 години от рождението на генерал-лейтенант Георги Вазов - човекът и войнът отдал своите сили в служба на Родината.
 
В тържествения ритуал по полагане на венци и цветя взеха участие Военният духов оркестър и военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион, батальона за логистично осигуряване и щабния батальон на 61 механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
 
Слова за великия български пълководец, известен в историята с щурма на Одринската крепост, произнесоха бригаден генерал Маргарит Михайлов и Станислав Стоенчев - кмет на община Сопот.
 
В словото си кметът на община Сопот Станислав Стоенчев каза: „Събрали сме се днес да отдадем заслужена почит към генерал Георги Вазов. Той прославя не само родния Сопот, но и цялата страна със смелостта, родолюбието и себеотдадеността си към България.
 
За Георги Вазов, едно от деветте деца на семейство Минчо и Съба Вазови, жаждата за просвета и учение е била особено силна. Още 6-7-годишен Георги Вазов тръгва на училище в град Сопот. Показва завиден успех в усвояването на учебния материал. Расте като умно и будно дете. По-късно става голям военен стратег, а славата му излиза извън пределите на Родината ни.
На днешния ден свеждаме глава в знак на почит и признателност пред делото на нашия велик съгражданин ген. Георги Вазов! Да бъде вечна паметта му! Поклон и незабрава за целия Вазов род!“
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина