Сопот и университет в София подписаха меморандум за сътрудничество

Автор: Plovdiv Now 6840
Сопот и университет в София подписаха меморандум за сътрудничество

Гости на Сопот днес бяха преподаватели и студенти в магистърска степен от Университета по библиотекознание и информационни технологии. Професор Ваня Добрева, ръководител катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ и членовете на същата катедра – професор Румен Драганов и професор Боряна Бужашка обсъдиха с кмета на община Сопот Деян Дойнов форми на бъдеща съвместна работа и подписа меморандум за сътрудничество.

Гостите посетиха къща музей „Иван Вазов“, където студентите в магистърска степен присъстваха на практическа лекция по литература изнесена от Иван Гранитски, член-кореспондент на Българската академия на науките. Темата на лекцията беше „Ролята на Иван Вазов, Вазовия род и Сопот във възрожденската епоха“.

В лекцията си Гранитски представи Патриарха на българската литература като баща на всички литературни жанрове, безапелационен авторитет и ярък общественик със значимо присъствие в живота на Отечеството. Показа ролята на Вазовия род за събуждането и преобръщането на мисленето на българското населението. Своята лекция завърши с думите „Сопот е световен град, защото има Вазов и Вазовия род. Да живее Сопот и България“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина