Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват за увеличение на заплатите

Автор: Plovdiv Now 28044
Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват за увеличение на заплатите

Синдикатите във ВМЗ Сопот настояват работниците да получат увеличение на заплатите си. В писмо до медиите от КНСБ и КТ "Подкрепа" във ВМЗ Сопот ЕАД припомнят, че са поискали среща с икономическия министър Корнелия Нинова за смяната на ръководството на дружеството, която е неочаквана и притеснява работещите.

"Работниците и служителите, над 3500 души, са обезпокоени за бъдещето на дружеството за работните места и заплатите си, защото с предишния мениджърски екип, една част от който бе назначен от министър Нинова - изпълнителният директор Иван Стоенчев, бяха проведени преговори за увеличение от 01.06.2022 г. на доходите на всеки един работник на ВМЗ Сопот ЕАД", се казва в писмото. 

Те уточняват, че повишението на заплатите е договорено с 200 лв. щатно увеличение на всеки работник, специалист и служител.

Отделно всеки работещ в дружеството да получава и 200 лв. месечно под формата на ваучер за храна, което да се включи в КТД.

Синдикалните организации на КНСБ и КТ "Подкрепа", отчитайки инфлационните процеси в държавата и ниското ниво на доходите на работещите във ВМЗ, настояват министър Нинова лично да гарантират пред колектива, че тези искания на КНСБ и КТ "Подкрепа" ще се изпълнят. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина