С тържество и военен ритуал Сопот почете ген. Владимир Вазов

Автор: Plovdiv Now 3724
С тържество и военен ритуал Сопот почете ген. Владимир Вазов

С тържествена церемония и военен ритуал, изпълнен от 61-ва Стрямска механизирана бригада Карлово, в Сопот честваха 156 години от рождението на ген. Владимир Вазов.

В словото си кметът на Сопот Станислав Стоенчев каза: "Днес отбелязваме 156 години от рождението на нашия велик съгражданин генерал-лейтенант Владимир Вазов. Той се ражда на днешния ден през 1868 година в Сопот, в семейството на Съба и Минчо Вазови.
Неговото име е записано със златни букви в нашата и в световната история. Героят от Дойран е назабравим и непрежалим. Благодарение на неговите тактически военни знания и умения Българската армия побеждава в пъти по-голямата армия на противника. Носи славата на България далеч от нейните предели. Преживява всички най-динамични периоди от родната история, посветил е живота си на Отечеството, той завинаги ще остане в сърцата ни като един незабравим герой, като един всеотдаен пълководец и най-вече като победителят от Дойран.
Подвизите на ген. Владимир Вазов и неговите военни умения се предават от поколение на поколение и ни карат да се гордеем и днес.
Три войни и един непобедим генерал: "Свалете знамената! Минава генерал Вазов - победителят при Дойран!"
Поклон, генерале!
Поклон и вечна слава на героя!"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина