Ръководството на ВМЗ обявява публично позицията си относно Спортната зала в Сопот

Автор: Plovdiv Now 2555
Ръководството на ВМЗ обявява публично позицията си относно Спортната зала в Сопот

Публичното пространство в последните дни е наситено с коментари и емоции във връзка със състоянието и закриването на Спортната зала на "ВМЗ" ЕАД Сопот. В тази връзка ръководството на дружеството и синдикалните организации изразяват следната категорична позиция:

Спортната зала функционира близо 50 години - период, в който дружеството е поддържало и развивало спортни структури и е подпомагало безусловно спортните клубове в региона, предоставяйки им възможност да използват съоръженията в базата.

След дългогодишна експлоатация и съответни промени в икономическото състоянието и структурата на ВМЗ, които е излишно да припомняме, към момента Спортната зала е във влошено състояние, установено от органите на Регионална здравна инспекция - Пловдив. С оглед на това се налага същата да бъде затворена за ремонт. Възстановяването на съоръжението във функционално състояние, в съответствие с нормативните изисквания, ще отнеме време и изключителен финансов ресурс. Този период не бива да се използва за повишаване политическата и обществена популярност на лица и организации, които, освен безпочвени упреци и коментари по отношение на проблема, не предлагат конкретни решения.

Съветът на директорите и оперативното ръководство на ВМЗ не намират за адекватна реакцията на хора, извън предприятието и принципала, за определяне съдбата на имот - 100% собственост на държавното дружество. В същото време ръководството уважава и помни историята и функциите на обекта в годините назад - в условия, коренно различни от настоящите.

Припомняме, че и в момента ВМЗ подпомага спортната дейност и събития в региона, въпреки трудностите и предизвикателствата. Базата на стадион "Металик" в Сопот се поддържа в много добро състояние, което е видно за цялата общественост. Със съдействието на ВМЗ съоръжението е изключително натоварено със спортни мероприятия. Също така, като най-голям спомоществовател в района, ще окажем необходимото съдействие за неотложен ремонт в знаковата културна институция в Сопот - Народно читалище "Иван Вазов 1871".

Съдбата на спортните съоръжения на ВМЗ не трябва да бъде използвана за користни, политически, лични или каквито и да е цели в условията на неофициално започнала предизборна кампания. Бъдещето на базата изисква обстойно обмислено, мотивирано и съобразено с настоящите условия решение.

Източник: karlovo.tv.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина