Подновяват се публичните срещи в Сопот между гражданите и Общината

Автор: Plovdiv Now 7619
Подновяват се публичните срещи в Сопот между гражданите и Общината

Подновява се провеждането на публични срещи между хората и Общината по теми, които са важни за развитието на Сопот и Анево. Срещите бяха преустановени в началото на зимния сезон през 2020 г. заради противоепидемичните мерки и невъзможността за събиране на хора в закрити пространства. С настъпването на пролетта и затопляне на времето организацията на обществено обсъждане на площад „Иван Вазов“ отново е възможна.

Общинската администрация дава в аванс някои от темите, които предстои да бъдат представени. Наболелите въпроси, свързани с управлението на общинската болница и нерегламентираните сметища, са особено важни и интересът към тях е огромен.

Икономическото развитие на общината е тясно свързано с туризма, инфраструктурата и добрата финансова стабилност, затова ежемесечно ще бъдат представяни справки за приходната и разходната част на бюджета.

Община Сопот ще информира своевременно гражданите за хода на съдебните дела, в които тя участва като страна.

Сред основните теми се нареждат и основните дейности в секторите образование, социални дейности и спорт.

Село Анево ще бъде включено в обществените срещи в Сопот, но и ще има самостоятелни такива, когато има повод.

Предстои и провеждане на срещи в големите квартали.  

Очаква се първите срещи да се проведат през месец май, но конкретни дати ще бъдат уточнявани, когато епидемичната обстановка позволи това. Междувременно всички граждани могат да изразяват своето мнение, да предлагат теми, които да бъдат включени в срещите, и да задават въпроси писмено по e-mail: [email protected] и [email protected].

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина