От Сопот се оказа шегаджията, подал фалшив сигнал за бомба в пловдивска болница

Автор: Plovdiv Now 65850
От Сопот се оказа шегаджията, подал фалшив сигнал за бомба в пловдивска болница

Полицията е установила вече самоличността на лицето, подало на 13 януари анонимен сигнал за поставено взривно устройство в подземията на УМБАЛ "Каспела" в Пловдив.

Служители от Второ РУ под тепетата и РУ Карлово са провели съвместно разследване и са установили, че извършител на деянието е 49-годишен мъж от Сопот, криминално проявен.

Сопотненецът е направил пълни самопризнания за случа и е задържан в арестна на Второ РУ Пловдив. Образувано е досъдебно производство по Наказателения кодек. Материалите са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.  

Припомняме, че пациентите и персонала от болница „Каспела“ в Пловдив бяха спешно евакуирани в понеделник заради получен анонимен сигнал за бомба. Според подадената информация взривното устройство се намирало в избата.

"В 15 часа ни се обадиха, че има сигнал за бомба в подземията на блок 2. В този момент започнахме евакуацията и всички излязоха навън в рамките на 30 минути. Много сме притеснени. Надяваме се да е шега, може и да е някакво предупреждение", разказа Донка Кадирева, която работи в болницата пред наш репортер.

"Има постъпил сигнал за бомба в приземния етаж на болницата. На място пристигнаха екипи на полицията, а ние следваме плана за реакция в подобна ситуация и евакуирахме пациенти и персонал. Най-вероятно се касае за фалшив сигнал. Органите на реда проследяват обаждането”, заяви управителят на УМБАЛ “Каспела” Илиан Дойков.

"За съжаление трябваше да изнесем трима човека в много много тежко състояние ... всички преживяха огромен стрес .... ако някой си прави майтап - НЕ ГО ПРАВЕТЕ В БОЛНИЦИТЕ!!!", призова пък д-р Илия Апостолов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина